Roomaan.fi

matkailijan tietopaketti

Versio:

v0.4 - vuosi 2015


Liikkuminen Roomassa

Rooma on helppo kohde liikkua niille, joiden kiinnostuksen kohteet keskittyvät Rooman historialliseen keskustaan. Jos vuokraat auton lomasi ajaksi, niin varustaudu sokkeloiseen katuverkostoon, yksisuuntaisiin kujiin ja autoilulta kokonaan suljettuihin alueisiin. Historiallisessa keskustassa kannattaa liikkua kävellen.

Kaupunkeja Rooman lähellä

ROOMA

Ikuinen kaupunki

Rooman kartta

Rooma on kätevän kokoinen kaupunki, jossa on helppo liikkua. Ennen matkaa on hyvä tutustua Italian, Lazion ja Rooman karttoihin ja etsiä jo valmiiksi omien suosikkikohteiden sijainnit. Näin et päädy harhailemaan turhaan kaduille, vaan löydät helposti mitä olet etsimässä.

image example

Hyvä yleiskartta löytyy esim. Kartat.org sivustolta. Nähtävyyksiin keskittynyt kartta löytyy täältä ja täältä. Hyvä taskukokoinen opaskirja ja kartta samassa paketissa löytyy tästä.

Kun suunnittelet matkaa Roomaan, muista myös lähistöllä olevat Sperlonga, Nettuno, Tivoli ja Anzio. Pääset näihin kohteisiin linja-autolla tai vuokra-autolla. Rooman lähistöltä löytyy rauhallisempia alueita, ja idyllisiä maisemia joiden keskellä on hauskaa matkustaa kiirettömästi.

© copyright Roomaan.fi | kaikki oikeudet pidätetään